Wedstrijden en Evenementen

We varen mee of zijn toeschouwer tijdens verschillende traditionele en nostalgische wedstrijden of evenementen op het IJsselmeer of Waddenzee. De Vrouwe Johanna is gebouwd om vracht over de (Zuider)zee en kustwateren te vervoeren en verbouwd op veiligheid en comfort. Hierdoor zal het schip niet als eerste over de finish lopen, vandaar dat het meedoen belangrijker is dan het winnen. De evenementen zijn erg gezellig, beslaan vaak meerdere dagen en vinden plaats nabij originele pittoreske plaatsen en dorpen. Ontmoet liefhebbers, ervaren schippers en matrozen. Leer en maak kennis met de Bruine Vloot.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=mrXvrcxaIKM

Bij het wedstrijdzeilen op een platbodemschip komen veel disciplines samen; teamwork, kracht, inzicht, tactiek, het beoordelen van weersinvloeden, kennis van het vaarwater en zelfs de juiste inschatting van de kracht en zwakte van de tegenstanders.

Wil je een dag mee of meerdere dagen? Wil je varen op de rauwe golven van het uitgestrekte IJsselmeer of langs de zeebanken en eilanden op de prachtige Waddenzee? Neem vooral je camera mee; je bent getuige van een schouwspel dat je mee terugneemt in de tijd. De schepen zijn meer dan honderd jaar oud en roepen beelden op van een lang vervlogen tijd waar de moderne techniek nog niet zijn intrede had gedaan.

Geef je over aan het spel van wind, water, spierkracht en de honderden vierkante meters zeilen..

Iedereen, man en vrouw, is welkom mee aan te pakken. Taken volop, kun jij goed samenwerken in een team, of heb je scherpe ogen en concentratie? Ben je snel of sterk of goed in het motiveren van groepen? Voor allemaal is er een passende taak te vervullen.

Na de wedstrijd vieren we feest in het warme, gezellige ruim van het schip of een nabije kroeg. Tijd voor muziek, sterke verhalen, grappen en grollen, bier en een lekkere slaapmuts. Zeevarenden zijn al sinds mensenheugenis beroemd (berucht..) om hun feestkwaliteiten.

Je bent uitgenodigd voor een onvergetelijk avontuur..

Voor meer informatie, prijzen en reserveren, email naar info@amsterdam-sailing.com.